Diakonessenhuis Utrecht stapt over op HiX

Het Diakonessenhuis Utrecht maakt sinds vrijdag 10 maart gebruik van HiX, een nieuwe versie van het elektronische patiëntendossier (EPD) ontwikkeld door het softwarebedrijf ChipSoft. HiX biedt de mogelijkheid om het EPD volgens de nieuwste technieken in te richten en uit te bouwen.

Het DiakonessenhuisJohn Taks, voorzitter Raad van Bestuur van het Diakonessenhuis: “Met ons vernieuwde EPD kunnen we ook op digitaal gebied de zorg voor onze patiënten verder verbeteren. Met dit EPD kunnen we bijvoorbeeld een patiëntportaal ontwikkelen waarmee patiënten hun eigen dossier kunnen inzien en afspraken kunnen maken en waarin nog meer moderne mogelijkheden zitten. Met HiX kunnen we patiënten dus nog beter van dienst zijn, op de manier waarop en het tijdstip dat ze dat zelf willen. Bovendien is het gebruiksvriendelijker voor de collega’s die er mee werken.”

Veilig en snel patiëntgegevens uitwisselen

Het Diakonessenhuis Utrecht kiest voor HiX, aangezien veel andere ziekenhuizen waaronder het UMC Utrecht met dit systeem werken. “Door hetzelfde systeem te gebruiken, kunnen we makkelijk met elkaar samenwerken om patiëntgegevens veilig en snel te kunnen uitwisselen”, aldus John Taks.

Het ziekenhuis meldt dat de overgang soepel verloopt. Wel worden patiënten erop gewezen dat de overgang mogelijk tot iets langere wachttijden kan leiden.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *