Umenz app wint Nationale Zorginnovatieprijs 2017

Umenz wint de Nationale Zorginnovatieprijs 2017. De gelijknamige app van het zorgplatform verbindt patiënten met zorgverleners en biedt overzicht, ondersteuning, begeleiding, signalering, registratie en consultatie bij behandelingen. Umenz ontvangt een bedrag van 15.000 euro om de app verder op te schalen.

De Nationale Zorginnovatieprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan scale-ups in de zorg- en welzijnssector. Dit jaar kwamen 109 inzendingen binnen, waaruit tien nominaties zijn geselecteerd door Stichting Zorginnovatie Nederland en haar partners. De Nationale Zorginnovatieprijs 2017 werd uitgereikt tijdens het Health Valley Event 2017 op donderdag 9 maart in het CineMec Nijmegen.

Informeren, coachen en begeleiden

UmenzDe Umenz app verbindt patiënten met hun zorgverleners en biedt hen informatie over en ondersteuning bij behandelingen die zij ondergaan. De app biedt toegang tot een bibliotheek met medische animaties en instructievideo’s die kunnen worden ingezet om patiënten te informeren, coachen en begeleiden. De app is bedoeld om patiënten continu in contact te brengen met de zorgverlener.

“De Umenz app is geschikt voor patiënten met een chronische aandoening en bij gebruik van nieuwe geneesmiddelen, aldus Pieter – Joep Huige van Umenz. “Maar bijvoorbeeld ook voor mensen die gezonder willen leven. Zorgverleners kunnen hun patiënten intensief begeleiden, coachen, ondersteunen en monitoren. Door gebruik van de app hebben patiënten meer regie over hun eigen zorg en staan ze in direct contact met hun zorgverlener of apotheker.”

Recordaantal aanmeldingen

“We zijn onder de indruk van het recordaantal aanmeldingen en vooral van de kwaliteit van de inzendingen”, aldus Gelle Klein Ikkink, programmadirecteur Innovatie en Zorgvernieuwing bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. “En winnaar Umenz is een innovatie die bijdraagt aan zelfredzaamheid, het bevorderen van communicatie tussen zorgverlener en patiënt en zo therapietrouw en effectiviteit.”

In totaal werden bijna 4.500 stemmen uitgebracht op de genomineerden. Umenz kreeg 24% van de stemmen en wint hiermee de Nationale Zorginnovatieprijs 2017. A-view en Qbi eindigen op plaats twee en drie met respectievelijk 17% en 14% van de stemmen.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *