Studenten ontwikkelen digitale sociale kaart voor Vitaal Vechtdal

Het Alfa-college sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Studenten van het Alfa-college gaan op verzoek van zorg- en hulpverleners uit de regio van Vitaal Vechtdal een digitale sociale kaart ontwikkelen.

Vitaal VechtdaalIn Vitaal Vechtdal werken organisaties en instellingen uit de gemeenten Coevorden, Hardenberg, Ommen, Dalfsen en Twenterand samen voor en met inwoners. De organisatie richt zich op het verbinden van de leefwereld van burgers. Het Alfa-college biedt opleidingen aan in Groningen, Hoogeveen en Hardenberg. Bij het Alfa-college Hardenberg volgen ongeveer 2.000 jongeren een opleiding of cursus. Het onderwijs wordt verzorgd door 130 docenten.

Via opleidingoverstijgende projecten en samenwerkingen met andere organisaties maken de studenten van het Alfa-college kennis met de regio waarin zij later mogelijk aan het werk gaan. Als onderdeel van het project gaan groepjes HBO- en MBO-studenten een plan van aanpak opstellen voor de ontwikkeling van een digitale sociale kaart. De studenten met het beste plan mogen uiteindelijk de digitale app gaan ontwikkelen, waarbij zij begeleiding ontvangen vanuit het werkveld. Een ander initiatief is het ontwikkelen van het ‘recept van de maand’, een gezonde maaltijd voor 2 euro per persoon, voor mensen met een kleine beurs.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *