Zorggroep ELZHA aan de slag met het VitalHealth Regionaal eHealth Platform

VitalHealth Regionaal eHealth Platform van VitalHealth (bron: VitalHealth Software)

Zorggroep ELZHA in regio Den Haag heeft het VitalHealth Regionaal eHealth Platform in gebruik genomen. Dit platform stroomlijnt de communicatie tussen zorgverleners en betrekt de patiënt bij het zorgtraject.

Via het platform kunnen kwetsbare ouderen beter worden ondersteund in hun zorgtraject. Daarnaast kunnen ook patiënten met diabetes, COPD en cardiovasculaire aandoeningen via het platform worden ondersteund. “Het doel van ondersteunende communicatiesystemen is het werk in de ouderenzorg gemakkelijker maken, waarbij de wensen van de patiënt centraal staan.” vertelt Jacqueline Keijser, stafverpleegkundige ouderenzorg ELZHA.

e-Vita app

Patiënten worden actief bij het zorgproject betrokken via de e-Vita app. Dit is een zelfzorg app die in samenwerking met patiënten is ontwikkeld en getest. De app helpt patiënten en zorgverleners bij de onderlinge communicatie en informatieuitwisseling. De app maakt relevante informatie voor alle betrokkenen inzichtelijk, waardoor zowel de patiënt, mantelzorger als zorgverleners geïnformeerd kunnen samenwerken.

Het Regionaal eHealth Platform biedt ondersteuning voor multidisciplinair samenwerken rondom een centraal dossier. Het platform ondersteunt daarnaast open standaarden, waardoor het platform kan worden geïntegreerd in bestaande systemen zoals huisarts informatiesystemen. Huisartsen houden hierdoor volledig overzicht in het eigen systeem, zonder dat informatie dubbel hoeft worden vastgelegd.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *