Virtual reality app bereidt kinderen voor op MRI-scan

Een MRI-scan ondergaan kan voor kinderen erg indrukwekkend zijn. Het Britse King’s College Hospital heeft daarom een virtual reality (VR) app ontwikkeld die kinderen voorbereid op het ondergaan van een MRI-scan.

De app heet My MRI at King’s en is gratis beschikbaar. De app bevat 360 graden video’s die kinderen vooraf laten ervaren hoe het is om een MRI-scan te ondergaan. De app kan worden bekeken via een VR headset, maar het is ook mogelijk de app via een smartphone of tablet te verkennen.

Kinderen minder vaak verdoven

De VR app is vooral bedoeld om kinderen beter te voorbereiden op een MRI-scan en angst weg te nemen. Zo leren zij dat het belangrijk is tijdens de scan stil te liggen en wennen zij aan het luide klikgeluiden die tijdens de scan te horen zijn. Ook hopen artsen kinderen minder vaak te hoeven verdoven voor een MRI-scan.

De app is momenteel alleen beschikbaar voor het Android-platform, maar wordt op termijn ook gelanceerd voor het iOS-platform.

My MRI at King’s

De app My MRI at King’s

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *