675.000 euro subsidie voor big data-onderzoek binnen COMPUTE Cancer project

Big data (bron: FreeImages.com/Flavio Takemoto)

Mark van Wiel van de afdeling epidemiologie en biostatistiek van het VU Medisch Centrum ontvangt subsidie voor het COMPUTE Cancer project. Het gaat om een ZonMw TOP-subsidie van 675.000 euro.

Het COMPUTE Cancer project is gericht op de ontwikkeling van methoden om met behulp van big data de ‘spelden in de hooiberg’ te vinden in genomische studies. Denk hierbij aan genomische profielen van soortgelijke studies die publiek toegankelijk zijn en aan data van cellijnmodellen voor kankertherapie.

Behandelingseffect nauwkeuriger voorspellen

De nieuwe aanpak moet leiden tot nauwkeurige voorspellingen voor het behandelingseffect van tumoren en beter genomische markers voor kankerdiagnostiek. Het project wordt door Van Wiel uitgevoerd in samenwerking met Lodewyk Wessels van het Nationaal Kanker Instituut.

In totaal hebben tien onderzoeksgroepen een TOP-subsidie van 675.000 euro toegewezen gekregen van ZonMw. Het gaat om groepen die onderzoek uitvoeren dat minimaal 4 en maximaal 5 jaar duurt. Een overzicht van de onderzoeksgroepen die subsidie krijgen is hier te vinden.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *