Hackathon van Spaarne Gasthuis levert zes prototypes op

De Learning Hackathon bedrijfshulpverlening van het Spaarne Gasthuis heeft zes prototypes opgeleverd. Alle prototypes hebben als uitgangspunt in de eerste vijf minuten bij brand, reanimatie, agressie en ontruiming snel en adequaat te handelen.

Het Spaarne GasthuisMystery guest

In ‘mystery guest’ staat ‘real life experience’, het leren op de werkvloer, centraal. Vijf scenario’s die op de werkvloer als verrassingsoefening kunnen worden ingezet vormen de basis van dit prototype. Het idee is ook inzetbaar als bordspel met kaartjes met vragen over het handelen in de eerste vijf minuten.

SOS Monitor

SOS Monitor gaat uit van het principe van social learning: leren van elkaar door ervaringen te delen. Nadat een incident heeft plaatsgevonden deelt de betrokken medewerker zijn of haar ervaringen. Onderdeel van dit concept is een weergave van het aantal keer dat reanimatie, brand, ontruiming en agressie aan de orde is geweest. Dit geeft collega’s een beter beeld van bedrijfshulpverlening.

powerApp

De powerApp is een applicatie waarmee gebruikers hun eigen kennis kunnen testen en inzien. Daarnaast is het mogelijk collega’s uit te dagen voor een quiz-battle.

Waaier

Niet iedere medewerker is de hele dag online. Voor deze medewerkers is de informatieve waaier ontwikkeld die zij altijd bij zich kunnen dragen.

De vijf minuten app

De vijf minuten app is een digitale versie van de informatieve waaier. De app bevat een stappenplan voor de eerste vijf minuten en instructiefilmpjes over bijvoorbeeld het gebruik van de brandblusser. Ook onderdeel van de app is een kaart waarop alle hulpmiddelen zoals de AED en blusapparaatuur terug te vinden is.

Augmented reality

Bij augmented reality wordt een virtuele laag over de echte wereld heen geplaatst met behulp van een smartphone of tablet. Dankzij dit concept krijgen gebruikers via hun mobiele telefoon of smartphone al lopend door het gebouw informatie bij bijvoorbeeld de brandblusser. Via een filmpje kunnen gebruikers direct zien hoe zij deze brandblusser moeten gebruiken.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *