CWZ stapt over op HiX EPD van ChipSoft

Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis

Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) stapt op 8 december 2017 over op het elektronische patiëntendossier (EPD) HiX van ChipSoft. Het CWZ en ChipSoft hebben hiervoor op 23 januari een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Alle informatie over patiënten wordt in het EPD opgeslagen en is via deze weg beschikbaar voor zorgverleners. Het systeem zorgt dat alleen zorgverleners die de patiënt behandelen toegang krijgen tot diens gegevens. Gegevens kunnen worden ingezien en ingevoerd vanaf ieder apparaat, iedere locatie en op ieder tijdstip. Na de lancering van het EPD wordt stapsgewijs een nieuwe patiëntenportaal in gebruik worden genomen. Via dit portaal kunnen patiënten eigen medische gegevens inzien en online afspraken aanvragen.

De bouw van het nieuwe systeem is naar verwachting na de zomer afgerond, waarna het systeem zowel technisch als functioneel zal worden getest. In oktober wordt gestart met het opleiding van zo’n 2.800 medewerkers van CWZ die met het nieuwe EPD gaan werken. CWZ kiest ervoor in één keer over te stappen op het EPD en wil hiermee de overlast voor patiënten minimaliseren.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *