Whitepaper brengt digitale vaardigheden van zorgprofessionals in kaart

(bron foto: FreeImages.com/Paul Pasieczny)

Hoe kan een zorgorganisatie goed inspelen op de komst van meer eHealth toepassingen? En hoe weten zij wat het niveau is van de digitale vaardigheden van hun zorgprofessionals en hoe kunnen deze vaardigheden waar nodig worden verbeterd? Deze vragen worden beantwoord in de whitepaper ‘eHealth: digitale vaardigheden zijn voor zorgprofessionals onmisbaar’.

De whitepaper is door de Coalitie Digivaardigheden in de Zorg gepresenteerd tijdens de afsluiting van de ehealthweek 2017. De whitepaper geeft onder andere inzicht in de noodzaak zorgprofessionals voldoende digitale vaardigheden te leren. Daarnaast bevat de whitepaper concrete aanbevelingen en instrumenten om digitale vaardigheden in kaart te brengen en te verbeteren.

In de whitepaper is onder andere aandacht voor de ‘Zelftest Digitale Vaardigheden in Zorg en Welzijn’ van het Lectoraat Innovatie in de Publieke Sector van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Via deze zelftest kunnen zorgprofessionals het niveau van hun eigen digitale vaardigheden in kaart brengen. De test helpt hiermee te bepalen welke vaardigheden verder ontwikkeld kunnen worden. Na het invullen van de zelftest krijgt de gebruiker direct feedback op zijn vaardigheden. De zelftest is gratis beschikbaar.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *