Core Life Analytics brengt data-analyseplatform van UMC Utrecht op de markt

UMC Utrecht maakt bekend een licentieovereenkomst te hebben gesloten met Core Life Analytics (CLA) en Utrecht Holdings. Hiermee kunnen deze bedrijven het data-analyse platform voor wetenschappers HC StratoMineR op de markt brengen. Dit platform is ontwikkeld binnen de Celbiologie van het Center for Molecular Medicine in het UMC Utrecht.

Core Life AnalyticsCore Life Analytics is opgericht door dr. David Egan, manager van het Cell Screening Core en Wienand Omta, een PhD-student die de software heeft ontwikkeld tijdens zijn promotieonderzoek. Het project is ontstaat uit een samenwerking tussen de afdeling Celbiologie van het UMC Utrecht en de afdeling Information and Computing Sciences aan de Universiteit Utrecht.

HC StratoMineR

HC StratoMineR is een online platform dat onderzoekers helpt grote datasets afkomstig van genomics experimenten te analyseren. David Egan: “Onderzoekers genereren vandaag de dag enorme hoeveelheden complexe data. De data-analyse vereist vakkundige hulp van een dataspecialist, statisticus of bioinformaticus. Hierdoor is er regelmatig overleg vereist tussen de onderzoeker en de betrokken specialist wat het gehele onderzoek vertraagt. HC StratoMineR maakt het voor de onderzoeker mogelijk om zelfstandig en vlot eigen data te kunnen analyseren. Met het gebruik van de software kunnen zij ruwe data tot kennis transformeren welke bijdraagt aan nieuwe behandelingsmogelijkheden voor patiënten”.

Het platform wordt al langer ingezet door het Leidse farmaceutische bedrijf Galapagos en onderzoeksgroepen van zowel de Universiteit van California in Santa Cruz, de Universiteit van Edinburgh, North Carolina Central University als de Universiteit van Kaapstad.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *