Gegevens van 1.400 patiënten UMCG uitgelekt

(bron foto: FreeImages.com/Paul Pasieczny)

Gegevens van 1.400 patiënten van het Universiteit Medisch Centrum Groningen (UMCG) zijn uitgelekt. De gegevens staan op drie laptops die zijn gestolen. Het gaat niet om medische gegevens.

Dit meldt persbureau ANP. De laptops zijn eind oktober gestolen uit het Beatrix Kinderziekenhuis, dat onderdeel uitmaakt van het UMCG. Op de laptops staan gegevens van 1.400 patiënten. Het gaat hierbij om naw-gegevens, geboortedata en patiëntgegevens. Het UMCG benadrukt dat geen medische gegevens zijn uitgelekt.

De getroffen patiënten, waaronder veel kinderen, zijn onlangs per brief geïnformeerd over het datalek. Daarnaast zijn alle laptops van de organisatie teruggeroepen voor een beveiligingsupdate. De Autoriteit Persoonsgegevens is door het UMCG van het datalek op de hoogte gesteld.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *