Pilot met Zelfservicekiosk bij Bravis ziekenhuis is een succes

Een pilot met de Zelfservicekiosk bij het Bravis ziekenhuis is succesvol afgerond. Patiënten in het Bravis Moeder & Kindcentrum konden de afgelopen tijd via deze kiosk zichzonder tussenkomst van een polikliniekmedewerker aanmelden voor hun afspraak. 85% van de 322 ondervraagde patiënten gaf aan tevreden te zijn over het systeem. In het Bravis Moeder & Kindcentrum zijn polikliniek Gynaecologie/Verloskunde en spreekkamers van de 1e-lijns verloskundige praktijken gevestigd.

Bravis Moeder & KindcentrumHet pilotproject is opgezet door het Bravis ziekenhuis in samenwerking met de leveranciers Zorgkiosken en ChipSoft. Zorgkiosken leverde de hardware achter het systeem, terwijl ChipSoft de software heeft geleverd. Patiënten van het Bravis Moeder & Kindcentrum in Bergen op Zoom konden hun komst voor de polikliniek gynaecologie, het Echocentrum of voor één van de verloskundigen in het centrum via de kiosk digitaal bevestigen. Het is volgens ChipSoft voor het eerst dat een dergelijke oplossing in Nederland is geïntegreerd in het EPD zonder koppelingen.

“Bravis heeft ingezet op het verder digitaliseren van zorgprocessen om zo patiënten meer regie over hun zorg te geven. Het inzetten van een Zelfservicekiosk zorgt voor een doelmatiger proces voor zowel de patiënt als de zorgverlener. De zorgverlener ziet na het aanmelden direct in het Elektronisch Patiënten Dossier of een patiënt aanwezig is, de patiënt hoeft minder lang te wachten en de polikliniekmedewerkers kunnen zich richten op de complexere werkzaamheden. Wij zijn enthousiast over de mogelijkheden van deze oplossing en zijn voornemens om deze ook op andere polklinieken in het Bravis ziekenhuis te gaan inzetten”, aldus Arnoud Slooff, zorggroepmanager van het Bravis ziekenhuis. Monique Hoonings, teamleider van het Bravis Moeder & Kindcentrum, voegt toe: “We kunnen de kiosk eigenlijk al niet meer missen.”

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *