Virtuele CliniClown helpt CliniClowns meer kinderen te bereiken

CliniClowns experimenteert met Virtual Reality. In ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen wordt binnenkort getest wat het effect is van virtuele CliniClowns. Deze pilot wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds van Rabobank Heerenveen – Zuidoost Friesland.
De virtuele CliniClowns zijn straks oproepbaar via de CliniClowns app. Met de huidige app kunnen kinderen webcammen met CliniClowns. Ook digitaal toveren CliniClowns een lach tevoorschijn, en zorgen ze voor plezier en ontspanning. CliniClowns heeft de app ontwikkeld om meer zieke kinderen een moment met een clown te gunnen. Kinderen liggen steeds korter in het ziekenhuis en kunnen bij het herstel thuis ook positieve kracht gebruiken.

24/7 beschikbaar

De CliniClowns zijn echter niet 24/7 online en de toekomstige VR Clowns zijn dat wel. Om te spelen met virtuele CliniClowns heeft een kind een VR bril nodig. Het kind komt dan in een nieuwe virtuele wereld terecht waar ook de CliniClown is, en die reageert op wat het kind doet. Immersive Impact Foundation en CliniClowns ontvingen vandaag de cheque van het Stimuleringsfonds van Rabobank Heerenveen – Zuidoost Friesland om de Virtual Reality pilot mogelijk te maken in ziekenhuis Tjongerschans.

V.l.n.r. CliniClown Tup, Bouwines Sikkes (Immersive Impact Foundation), Koen Oldenburger (Rabobank), CliniClown Pier, Elin van den Bosch, Regina Liekelema (Pedagogisch medewerker Tjongerschans), Wyanda Stegink-Vermeulen (Teamleider Kindergeneeskunde Tjongerschans) en Tess de Vries (bron foto: Tjongerschans)

V.l.n.r. CliniClown Tup, Bouwines Sikkes (Immersive Impact Foundation), Koen Oldenburger (Rabobank), CliniClown Pier, Elin van den Bosch, Regina Liekelema (Pedagogisch medewerker Tjongerschans), Wyanda Stegink-Vermeulen (Teamleider Kindergeneeskunde Tjongerschans) en Tess de Vries (bron foto: Tjongerschans)

“Het is onze droom dat CliniClowns op elk moment van de dag of nacht beschikbaar zijn. Voor elk ziek of gehandicapt kind. Dat kunnen we met onze 76 CliniClowns niet bolwerken, maar met virtuele clowns wordt dat ineens haalbaar. Daarom zijn we een pilot gestart in ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen. We onderzoeken wat het effect van een virtuele CliniClown is op het kind. Op het moment zijn we druk bezig om de virtuele CliniClowns te ontwikkelen. Het is een enorme uitdaging om de eigenschappen van een CliniClown virtueel te vangen. Maar prachtig als het lukt, want dan bieden we kinderen onbeperkt plezier”, aldus Cheyenne Crucq, Coördinator online projecten bij CliniClowns.

15.000 euro van de Rabobank

Het VR project wordt mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland. Koen Oldenburger van Rabobank: “Door technologie is steeds meer mogelijk. Innovatie juichen wij van harte toe en het Stimuleringsfonds draagt daar aan bij. In het project werkt CliniClowns samen met de Immersive Impact Foundation en ziekenhuis Tjongerschans. Ons Stimuleringsfonds draagt 15.000 euro bij om de pilot mogelijk te maken. Een prachtig innovatief en maatschappelijk project om iets te betekenen voor zieke kinderen.”

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *