Nij Smellinghe maakt radiologische onderzoeken online inzichtelijk

(bron foto: FreeImages.com/Paul Pasieczny)

Ziekenhuis Nij Smellinghe biedt sinds 5 december 2016 patiënten de mogelijkheid eigen radiologische onderzoeken online te bekijken en te delen met derden. Hiervoor zet het ziekenhuis het online programma MyVue in.

Het Drachtster ziekenhuis is naar eigen zeggen het eerste ziekenhuis in Nederland dat gebruik maakt van MyVue om deze mogelijkheid te bieden. De pilot van het project loopt op de polikliniek Vaatchirurgie. Op dit moment kunnen dan ook alleen via deze polikliniek aangevraagde radiologische onderzoeken worden ingekeken via het systeem. Op een later moment kan het project worden uitgebreid naar andere poliklinieken. De beelden staan na 24 uur online. Het verslag van deze beelden is na twee weken beschikbaar.

Onderzoeksgegevens delen

Patiënten kunnen met behulp van MyVue onderzoeksgegevens via e-mail delen met bijvoorbeeld de huisarts, fysiotherapeut of familie en naasten. “Op deze manier wordt de patiënt actiever betrokken bij het zorgproces. Dit komt het behandelresultaat ten goede”, aldus radioloog Maarten van Leeuwen.

Het systeem is afgeschermd met behulp van twee-staps-authentificatie, waarbij naast inloggegevens ook een unieke code moet worden ingevoerd. Patiënten krijgen zodra zij met hun gebruikersnaam en wachtwoord inloggen een unieke viercijferige code toegestuurd per SMS. Alleen nadat deze code is ingevoerd krijgen gebruikers toegang tot het systeem en hun onderzoeken.

Sneller de vervolgbehandeling bepalen

Naast patiënten maken ook radiologen en vaatchirurgen van Nij Smellinghe gebruik van MyVue. Zij kunnen hierdoor verslagen eenvoudiger doorsturen naar verwijzers. Voorheen werd dit gedaan met cd’s, waardoor dit proces onnodig vele tijd in beslag nam. Door gebruik te maken van het digitale systeem kunnen verwijzers sneller de vervolgbehandeling bepalen of hierover meedenken.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *