Röpcke-Zweers Ziekenhuis stapt over op ZIS met EPD

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis, onderdeel van de Saxenburgh Groep, is overgestapt op een digitaal ziekenhuisinformatiesysteem inclusief elektronische patiëntendossier HiX. Het nieuwe systeem is op vrijdag 2 december in gebruik genomen.

“HiX stelt ons ziekenhuis in staat om sneller vooruit te gaan”, vertelt Manager ICT Nico Lautenbach van de Saxenburgh Groep. “We beschikken nu over een platform waarmee we eenvoudiger informatie kunnen uitwisselen met onze zorgpartners in de regio Vechtdal. Zo kunnen we intensiever samenwerken. Met het systeem kunnen we bovendien onze zorgprofessionals beter elektronisch ondersteunen in hun werk.”

Inzetten op digitaal

Met behulp van HiX wil Röpcke-Zweers Ziekenhuis meer inzetten op digitaal. Lautenbach: “We beschikken over de technologie om onze patiënten op veilige wijze digitaal te betrekken bij hun behandeling. Denk aan online afspraken maken en het bieden van online toegang tot medische gegevens zoals uitslagen en brieven.”

HiX is ingevoerd zonder dat hiervoor de patiëntenzorg, inclusief de spoedzorg, hoefde te worden onderbroken. Dit is mogelijk doordat het systeem vooraf uitgebreid is getest als onderdeel van het HiX Project. Hierbij hebben medewerkers vanuit de zorg en ICT-professionals het systeem uitgebreid getest. Daarnaast zijn alle zorgprofessionals getraind voor het gebruik van HiX.

Sint Nicolaas en Piet nemen samen met bestuurder Henri Janssen HiX in gebruik (bron: Saxenburgh Groep)

Sint Nicolaas en Piet nemen samen met bestuurder Henri Janssen HiX in gebruik (bron: Saxenburgh Groep)

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *