Noordwest Ziekenhuisgroep stapt over op HiX EPD van ChipSoft

Noordwest Ziekenhuisgroep kondigt aan op alle locaties te gaan werken met het elektronische patiëntendossier (EPD) HiX van ChipSoft. HiX moet de kwaliteit en veiligheid van zorg binnen het ziekenhuis verder verhogen.

Noordwest Ziekenhuisgroep“Met HiX worden onze zorgprofessionals straks op uniforme en slimme wijze ondersteund in hun werk. Zodat zij makkelijk en snel kunnen samenwerken en patiëntgegevens kunnen inzien of delen. Ongeacht op welke Noordwest-locatie zij op dat moment werken. Ook richting onze ketenpartners zien wij voordelen: door efficiënte gegevensuitwisseling kunnen wij patiënten in de regio gezamenlijk beter bedienen. Waar we ook naar uitkijken is het online patiëntenportaal van HiX. Hiermee krijgen onze patiënten kans om nauw betrokken te zijn bij hun eigen zorgproces en zelf meer regie te hebben”, zegt Joop Hendriks, voorzitter Raad van Bestuur Noordwest Ziekenhuisgroep.

Grenzen tussen locaties laten verdwijnen

CEO Hans Mulder van ChipSoft: “Noordwest Ziekenhuisgroep is een fusieziekenhuis. HiX laat de laatste ‘grenzen’ tussen de verschillende Noordwest-locaties verdwijnen. Alle zorgprofessionals werken straks samen in één EPD. Wij kijken ernaar uit om de ziekenhuizen te ondersteunen en begeleiden bij het invoeren van de volledig digitale werkwijze.”

HiX is een totaaloplossing voor dossiervoering, workflow-ondersteuning, zorgadministratie, zorglogistiek, planning en eHealth. Het systeem is een volledig geïntegreerd ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS) en EPD.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *