Franciscus Gasthuis & Vlietland stapt over op HiX EPD

Het Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam (bron: Franciscus Gasthuis & Vlietland)

Franciscus Gasthuis & Vlietland maakt bekend op 28 oktober 2016 te zijn overstapt op het HiX elektronische patiëntendossier (EPD) van ChipSoft. Alle zorgverleners op de vijf locaties van het Franciscus Gasthuis & Vlietland werken voortaan vanuit één geïntegreerd EPD, waardoor medische gegevens altijd beschikbaar en actueel zijn.

De overstap op HiX is een jaar lang voorbereid. Bij de overstap is van tientallen verschillende deelsystemen overgestapt op één geïntegreerd systeem. Mark Janssen, lid Raad van Bestuur: “Patiënten kunnen bij ons op meerdere locaties terecht. Daarom is het van belang dat de communicatie op én tussen die locaties optimaal is. Ook willen wij in de toekomst intensiever online informatie uitwisselen met onze patiënten en ketenpartners zoals huisartsen, verpleeghuizen, apothekers en laboratoria. HiX ondersteunt onze visie volledig. Wij zijn enorm trots op iedereen die aan deze succesvolle overgang heeft bijgedragen.”

Leren omgaan met een nieuw systeem

Om de overstap op HiX soepel te laten verlopen hebben alle medewerkers van het Franciscus Gasthuis & Vlietland nauw samengewerkt. Matthijs van de Heuvel, projectmanager bij ChipSoft. “Een goede samenwerking was hierbij heel belangrijk. We hebben samen de schouders eronder gezet en een mooie prestatie geleverd”, legt Janssen uit. “De overstap naar het nieuwe EPD vraagt veel van onze zorgverleners, omdat zij moeten leren omgaan met het nieuwe systeem. Bij zo’n grote operatie zijn er altijd zaken die nog extra aandacht nodig hebben en daar wordt hard aan gewerkt.”

Het ziekenhuis kiest onder andere voor HiX aangezien verschillende ziekenhuizen positieve ervaringen hebben met het systeem. Daarnaast wordt continu gewerkt aan het verbeteren van het EPD. Carine Linssen-Schuurmans, programmamanager: “Onze ervaringen worden ook meegenomen in de verdere ontwikkeling. Binnenkort gaat een aantal collega ziekenhuizen uit onze regio ook met HiX werken. Hierdoor kunnen we nog meer kennis met elkaar uitwisselen. Samen maken we de zorg beter.”

Patiëntenportaal

Franciscus Gasthuis & Vlietland werkt op dit moment aan een patiëntenportaal. Dit beveiligde portaal moet patiënten toegang gaan bieden tot onder andere medische gegevens, de mogelijkheid bieden zelf afspraken in te plannen of te wijzigen en vragenlijsten in te vullen vooraf aan een afspraak met een arts. Op dit moment wordt het patiëntenportaal getest door onder andere longpatiënten bij Franciscus Gasthuis. Indien deze test succesvol wordt afgerond kunnen op termijn alle patiënten van het Franciscus Gasthuis & Vlietland gebruik maken van het patiëntenportaal.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *