Deventer Ziekenhuis neemt gamezuil voor tieners in gebruik

Het Deventer Ziekenhuis biedt tieners voortaan de mogelijkheid in het ziekenhuis te internetten, films te kijken of te gamen. Hiervoor neemt het ziekenhuis de Multi Media Mobile in gebruik.

Deventer ZiekenhuisHet apparaat bestaat uit een metalen kast, inclusief gamecomputers, twee beeldschermen, internetverbinding, Spotify en een Netflix-abonnement. Tieners in de leeftijd 12-17 jaar kunnen op het apparaat internetten, films kijken, muziek luisteren of gamen. Het apparaat is mobiel en kan hierdoor op iedere gewenste locatie in het ziekenhuis worden ingezet.

Ontworpen door studenten

De Multi Media Mobile is ontworpen door studenten van de Aventus-opleiding Werktuigbouwkunde en Media & Vormgeving uit Apeldoorn. De financiering van het apparaat is op initiatief van Rotary Deventer IJssel bijeengebracht door ondernemers uit de regio. De ‘gamezuil’ is op 27 oktober in het bijzijn van de makers, patiënten, kinderartsen, verpleegkundigen en ondernemers in gebruik genomen.

“Het is van belang dat kinderen zich op hun gemak kunnen voelen als ze onverhoopt in het ziekenhuis moeten verblijven. Dat zit hem niet alleen in een goede ontvangst en een goede behandeling, maar daar dragen dit soort voorzieningen zeker ook aan bij. Het mooie van de Multi Media Mobile is dat je hem kunt verrijden. Dus ook kinderen die bijvoorbeeld met een gebroken been in bed liggen kunnen er eenvoudig mee spelen; je hoeft er niet voor naar een speciale ruimte. We zijn er als DZ erg blij mee”, stelt één va de kinderartsen van het Deventer Ziekenhuis.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *