Britse ziekenhuizen getroffen door computervirus

(bron: FreeImages.com/Gabor Kalman)

Een drietal ziekenhuizen die onder het Britse Northern Lincolnshire and Goole NHS Foundation Trust (NLAG) vallen zijn getroffen door een computervirus. De ziekenhuizen hebben hierdoor een groot deel van de afspraken met patiënten moeten afzeggen.

Dit meldt het NLAG in een verklaring op haar website. Het virus is op zondag 30 oktober aangetroffen. Het is niet duidelijk om wat voor virus het gaat of hoe deze op de systemen van het ziekenhuis terecht is gekomen. In overleg met beveiligingsexperts is besloten het overgrote merendeel van de IT-systemen van de organisatie uit te schakelen. Hierdoor hoopt de organisatie het probleem te isoleren en het virus effectief te kunnen aanpakken.

Operaties, afspraken en onderzoeken uitgesteld

Zowel het Diana, Princess of Wales Hospital, het Scunthorpe General Hospital en het Goole and District Hospital vallen onder het NLAG. Alle geplande operaties, afspraken met nieuwe patiënten en diagnostische onderzoeken die op 2 november gepland stonden zijn afgezet. Slechts een beperkt aantal afdelingen zijn wel open.

Patiënten die al in de getroffen ziekenhuizen liggen hoeven overigens niet te worden verhuisd naar andere ziekenhuizen. Patiënten met ernstige verwondingen worden doorgestuurd naar andere ziekenhuizen, evenals zwangere vrouwen met een verhoogd risico op complicaties bij de geboorte.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *