Aanbieder van online logopedie krijgt innovatieplaats toegewezen van minister Schippers

Het Nederlandse bedrijf TinyEYE Europe, aanbieder van online logopedie, is door minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport geselecteerd voor een innovatieplaats. Logopediste Elisa Gielen, oprichter van TinyEYE Europe, mag samen met haar team de werkwijze van het bedrijf nationaal en internationaal op de kaart zetten. Daarnaast krijgt het bedrijf twee jaar lang ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) om de knelpunten die zij ervaren op te lossen.

TinyEYE EuropeDit meldt Dagblad van het Noorden. TinyEYE Europe biedt online logopedie aan en richt zich hiermee op zowel kinderen, volwassenen als ouderen. Cliënten kunnen via een computer of tablet gebruik maken van online trainingen, waarin onder andere op maat gemaakte spraak- en taalgames worden aangeboden. Doordat de oefeningen digitaal worden gemaakt hoeven cliënten niet langer naar de praktijk te komen, wat hen tijd bespaart.

eHealth Week

Minister Schippers kwam op eHealth Week in contact met Gielen. Op aanraden van de minister zocht Gielen na afloop van het event contact met het ministerie van VWS en vertelde meer over de activiteiten van het bedrijf. Dit heeft ertoe geleid dat het bedrijf nu een innovatieplaats krijgt toegewezen.

Het ministerie gaat TinyEYE Europe onder andere helpen bij het oplossingen van knelpunten waar het bedrijf tegen aanloopt. Als voorbeeld noemt Gielen de Nederlandse zorgkaart, waarop wordt getoond welke partijen in welk gebied welke zorg leveren. TinyEYE werkt echter online en kan hierdoor overal logopedie verzorgen. De organisatie is hierdoor niet opgenomen op de zorgkaart. Samen met het ministerie gaat TinyEYE hier een oplossing voor zoeken.

Ruimtes inrichten in bibliotheken

Daarnaast wordt gekeken naar de mogelijkheid op locaties zoals bibliotheken ruimten in te richten waar computers beschikbaar worden gesteld aan cliënten. Niet iedereen beschikt immers over een computer of tablet met internetverbinding. Door speciale ruimten in te richten op deze locaties kunnen deze cliënten hier in rust online logopedie volgen.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *