Move to Run-app wint Expeditie Zelfzorg

De Move to Run-app van Albertine de Haan wint Expeditie Zelfzorg (bron: UMC Utrecht)

De Move to Run-app van Albertine de Haan, psychomotorisch therapeut bij het UMC Utrecht, wint de ehealth challenge Expeditie Zelfzorg. De Haan werkt inmiddels met verschillende partners samen aan de realisatie van de app.

“Al een paar maanden werkte ik aan een plan voor een running-app en deze challenge sloot daar naadloos op aan”, legt De Haan uit. “Ik zie om me heen hoe moeilijk het is voor patiënten met een psychiatrische aandoening om te gaan bewegen. En vaak vinden ze het nog moeilijker om dat na ontslag vol te houden. Daar probeer ik de ondersteuning te bieden die mensen nodig hebben. Door het contact met Willem-Jan Renger (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) ontstond het plan om patiënten te verleiden op een eigentijdse manier: via een game en een app”.

Hogeschool Windesheim, Philips en Zilveren Kruis

Patiënten en patiëntverenigingen zijn betrokken geweest bij de uitwerking van het idee voor Move to Run. “Ook dat past helemaal bij mij: ik wil graag samen met anderen vernieuwend bezig zijn. Het winnen van de challenge geeft daar allerlei mogelijkheden voor. We gaan nu ook samenwerken met Hogeschool Windesheim, Philips en Zilveren Kruis.”

Op dit moment wordt Move to Run ontwikkeld voor patiënten met schizofrenie en bipolaire stoornis. Een eerst prototype van de app is naar verwachting begin 2017 gereed. Op termijn moeten ook mensen met andere psychiatrische of psycho-sociale problemen gebruik kunnen maken van de app.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *