Onderzoekers van de Universiteit Utrecht hebben een virtual reality-bril

Een virtual reality-bril die door onderzoekers van de Universiteit Utrecht is ontwikkeld kan anorexiapatiënten helpen een realistischer beeld te krijgen van hun eigen lichaam. Via de virtual reality-bril kunnen patiënten hun eigen lichaam vanuit de ogen van een buitenstaander bekijken.

Universiteit UtrechtEen bekend symptoom van anorexia is het aanhoudende verstoorde lichaamsbeeld dat patiënten hebben. Het is lastig dit verstoorde beeld te veranderen, stelt experimenteel psycholoog Anouk Keizer van de Universiteit Utrecht. Keizer verwacht met de virtual reality-bril echter een doorbraak te hebben gevonden.

Keizer heeft anorexiapatiënten enige tijd een virtual reality-bril op laten zetten en een virtuele weergave van hun eigen lichaam laten bekijken. Hierbij streek de onderzoekster met een kwastje over de fysieke lichaamsdelen van deelnemers, die hierbij virtueel dezelfde lichaamsdelen aangeraakt zagen worden. De aanpak helpt anorexiapatiënten een realistischer beeld te geven van hun lichaam. “Drie uur na het afzetten hebben we weer gemeten, en toen hadden ze nog steeds een beter beeld van hun eigen lichaam. Dus het effect blijft lang bestaan”, legt Keizer uit aan de NOS.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *