Virtual Reality-oplossing wint hackathon ‘Zorg voor Ouderen’

Ruim 200 zorgverleners en ondernemers zijn tijdens de hackathon ‘Zorg voor Ouderen’ samengekomen kennis en ervaring over de ouderenzorg te delen. De teams hebben innovatieve oplossingen voor uitdagingen in de Haagse ouderenzorg waarmee ouderen langer zelfstandig en veilig kunnen thuiswonen. Het winnende team stelt met behulp van een virtual reality bril ouderen in staat om gezamenlijk oude en nieuwe ervaringen te beleven.

De winnaar van ‘Zorg voor Ouderen’ is bekend gemaakt door de Haagse wethouder Karsten Klein. Het team heeft een virtual reality platform bedacht voor ouderen. Op dit platform staan diverse video’s die twee mensen, met behulp van een virtual reality bril, samen kunnen bekijken. Daarnaast kunnen familieleden ook beelden sturen die de ouderen met de virtual reality bril kunnen zien. Via head-tracking kunnen ze vervolgens rondkijken door hun hoofd te bewegen. Door samen een ervaring te beleven creëert men nieuwe connecties en vriendschappen. Zowel het publiek als de vakjury hebben deze oplossing als winnaar aangewezen.

Het winnende team is geselecteerd voor de reverse-hackathon die eind november in het Indiase Bangalore plaatsvindt tijdens de ondertekening door Karsten Klein van de samenwerkingsverband tussen Den Haag en de Indiase deelstaat Karnataka.

Het team achter een Virtual Reality-oplossing voor ouderen wint de hackathon Zorg voor Ouderen (fotograaf: Henriette Guest)

Het team achter een Virtual Reality-oplossing voor ouderen wint de hackathon Zorg voor Ouderen (fotograaf: Henriette Guest)

email

One Response to Virtual Reality-oplossing wint hackathon ‘Zorg voor Ouderen’

  1. Dennis schreef:

    Ook de virtual reality fiets vind ik 1 van de betere ontwikkelingen in de virtual reality wereld, fit blijven én gamen, hedendaags vrij uniek!

    http://omgkijkdit.nl/elektronica/virtual-reality-fiets/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *