Ziekenhuis Gelderse Valei lanceert digitale patiëntenpas

Ziekenhuis Gelderse Vallei introduceert een digitale patiëntenpas. Met deze pas kunnen patiënten zich in het ziekenhuis digitaal aanmelden bij een polikliniekafspraak.

De nieuwe pas heeft het formaat van een creditcard en is voorzien van een barcode, foto van de patiënt, naam, geboortedatum en patiëntnummer. Op de achterzijde staan de contactgegevens van Ziekenhuis Gelderse Valei. Patiënten kunnen met de pas zich digitaal aanmelden bij aanmeldzuilen die bij de poliklinieken van Ziekenhuis Gelderse Vallei (locatie Ede) zijn geplaatst. Zij scannen hier hun patiëntenpas en controleren de gegevens. Vervolgens ontvangen zij een ticket waarmee zij naar de juist wachtkamer en polikliniek worden geleid.

Uitloop van spreekuren inzichtelijk maken

Het digitalisering van dit proces moet het eenvoudiger maken spreekuren in goede banen te leiden. Zo wordt het verloop van spreekuren voortaan digitaal geregistreerd. Dit maakt het mogelijk op schermen in de wachtkamer de spreekuurtijd met eventuele uitloop te vermelden, zodat patiënten weten wat hen te wachten staat.

Om het grote aantal patiënten tijdig te kunnen voorzien van een digitale patiëntenpas is in de centrale hal van het ziekenhuis een locatie ingericht waar patiënten alvast een pasje met pasfoto kunnen laten maken. Dit is mogelijk van maandag tot en met donderdag van 08.30 – 12.30 uur en 13.00 – 17.00 uur.

De digitale patiëntenpas van Ziekenhuis Gelderse Valei (bron: Ziekenhuis Gelderse Valei)

De digitale patiëntenpas van Ziekenhuis Gelderse Valei (bron: Ziekenhuis Gelderse Valei)

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *