VWS investeert 105 miljoen euro in digitale communicatie ziekenhuizen

(bron: FreeImages.com/Jorge Vicente)

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) stelt de komende drie jaar 105 miljoen euro beschikbaar om te zorgen dat ziekenhuizen patiënten digitaal toegang geven tot hun medisch dossier. Hierdoor moet de digitale communicatie tussen ziekenhuizen verbeteren.

Dit maakt het ministerie bekend in de Beleidsagenda voor 2017. Hierin ligt de nadruk op preventieve zorg, kostenbeperking en maatwerkzorg. E-health moet hier een belangrijke rol in gaan spelen. Digitale oplossingen als sensoren, tablets en slimme pleisters zijn in opkomst in de zorg. Deze oplossing zorgen dat patiënten voor zorg minder vaak naar het ziekenhuis moeten, en vaker deze zorg thuis kunnen ontvangen. Dit kan naar verwachting een forse kostenbesparing opleveren.

Minister Schipper van VWS stelt dat veel ziekenhuizen zich afwachtend opstellen ten opzichte van het implementeren van digitale technologie. De minister wil de omarming van deze technologie daarom gaan stimuleren en stelt hiervoor geld beschikbaar. Op termijn moeten alle ziekenhuizen gaan beschikken over een basisinfrastructuur die het mogelijk maakt e-health en medische apps in te zetten.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *