Albert Schweitzer Ziekenhuis maakt EPD op ieder apparaat beschikbaar met Citrix XenDesktop

Het Albert Schweitzer Ziekenhuis (ASz) kiest bij de overgang naar het nieuwe datacenter voor Citrix XenDesktop. Met deze oplossing maakt het ziekenhuis het Chipsoft HiX EPD toegankelijk vanaf ieder apparaat, waardoor zorgverleners op ieder moment en vanaf iedere locatie bij het EPD kunnen. De oplossing is gecombineerd met een Dell XC web-scale converged appliance en een integratie die Citrix heeft ontwikkeld met Nutanix managementsoftware.

Albert Schweitzer ZiekenhuisCitrix maakt het mogelijk dat gebruikers op elk device, zowel binnen als buiten de muren van het ziekenhuis, op een veilige manier gegevens uit het EPD kunnen raadplegen via een gepersonaliseerde en vertrouwde applicatie interface. Door in de hyperconverged infrastructuur met VDI te gaan werken, brengt het ASz het beheer over 3000 werkplekken en 4 verschillende locaties terug naar één centrale omgeving en komt de lokale opslag op devices te vervallen. Hiermee wordt de veiligheid van patiëntgegevens beter gewaarborgd en behaalt het ziekenhuis een lage TCO.

Groeiend aantal mobiele apparaten

“Omdat we te maken hebben met een groeiend aantal mobiele apparaten binnen de organisatie, werd het steeds lastiger om vele verschillende devices door de eigen IT-afdeling te laten ondersteunen. Ook was er binnen het huidige datacenter een grote diversiteit aan applicaties ontstaan. Door deze te consolideren binnen een gestandaardiseerde omgeving, kunnen we zowel applicaties als devices centraal beheren. Andere ziekenhuizen volgen met grote interesse wat wij hier aan het doen zijn met deze ultramoderne IT-omgeving”, aldus Anton Theunisse, Manager I&A bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis.

De hyperconverged infrastructuur met nieuwe VDI-omgeving wordt medio september 2017 operationeel.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *