Oplossing helpt patiënten digitale zorgoplossingen te gebruiken

(bron: FreeImages.com/Laurent Cottier)

De Friese startup Mediapioniers uit Sneek presenteert vandaag op het provinciehuis in Sneek een oplossing die patiënten helpt digitale en online zorgoplossingen te gebruiken. Via de oplossing worden patiënten virtueel bij de hand genomen en begeleid in het gebruik van de oplossingen. De oplossing is geïmplementeerd in het zorgplatform Mobiléa, dat eveneens een Friese startup is. Meerdere zorgorganisaties omarmen Mobiléa om hun zorgvragers te ondersteunen en extramuralisatie mogelijk te maken.

Het project is ontwikkeld in samenwerking met zorggroep Alliade, de Hanze hogeschool en zorgplatform Mobiléa. “Ons project is ontstaan vanuit de grote behoefte in de zorg aan kosten efficiënte oplossingen en de vraag van de overheid naar verdere digitalisering richting haar burgers. Daarnaast is één van de grootste uitdagingen waar onze maatschappij voor staat zoals zelfredzaam en thuis laten wonen van hulpbehoevenden. Denk aan ouderen en mensen met een verstandelijke beperking”, legt Ruud Bleeker van Mediapioniers uit aan het Sneeker Nieuwsblad.

De juiste toetsen laten oplichten

De oplossing van Mediapioniers en Mobiléa maakt het volgens Bleeker mogelijk op afstand de juiste toetsen op een tablet, computer of smartphone van een hulpvrager te laten oplichten. Hiermee kunnen hulpvragers virtueel bij de hand worden genomen en kunnen zij stap voor stap worden begeleid bij het gebruik van online toepassingen en zorgoplossingen op afstand.

“Je doet het op afstand voor en neemt het niet over, dus leert iemand het zelf doen. Hiermee zijn online toepassingen op afstand beter en eenvoudiger duidelijk te maken. Dit vergroot de acceptatie en het plezier in het gebruiken van zorg op afstand. Hulpvragers die zichzelf beter online kunnen redden zijn veel zelfredzamer en dit resulteert in efficiëntere zorgverlening”, aldus Bleeker.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *