Franciscus Gasthuis maakt trainen met robotchirurgie mogelijk met Skills Simulator

Artsen en arts-assistenten in opleiding kunnen in het Franciscus Gasthuis trainen met robotchirurgie. Hiervoor heeft het Franciscus Gasthuis een Skills Simulator aangeschaft.

De simulator is op 29 augustus tijdens een feestelijke bijeenkomst officieel in gebruik genomen. De Skills Simulator kon worden aangeschaft dankzij bijdragen van Stichting Coolsingel, Bouhuisen Groep Projectontwikkeling, Intuitive Surgical en de Vrienden van het Franciscus Vriendenfonds.

Da Vinci Robot

In Franciscus Gasthuis wordt bij urologische kijkoperaties gebruik gemaakt van een Da Vinci Robot. Deze operatierobot wordt gekoppeld aan de vinger van een arts, die de instrumenten kan aansturen door zijn vingers te bewegen. De robot verkleint de bewegingen, waardoor preciezer kan worden gewerkt.

Door de aanschaf van de Skills Simulator kunnen arts-assistenten in opleiding en urologen worden getraind om met de Da Vinci Robot kijkoperaties uit te voeren. Van Leeuwen, arts-assistent in opleiding: “De operaties die met de Da Vinci Robot worden uitgevoerd, zijn complexe operaties. De robot wordt gebruikt om deze operaties nauwkeuriger uit te voeren. Het is dan wel essentieel dat je goed getraind bent, voordat je begint aan deze complexe chirurgie. De Skills Simulator is essentieel voor mijn opleiding”.

Het Franciscus Gasthuis heeft een Skills Simulator aangeschaft (bron: Franciscus Gasthuis)

Het Franciscus Gasthuis heeft een Skills Simulator aangeschaft (bron: Franciscus Gasthuis)

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *