Philips centraliseert informatie voor cardiologen in IntelliSpace Cardiovascular 2.1

Philips lanceert IntelliSpace Cardiovascular 2.1, de laatste versie van zijn Cardiovascular Image and Information Management System. De oplossing verzamelt relevante informatie voor cardiologen op een centrale locatie, waar zij op iedere moment en vanaf nagenoeg iedere locatie web gebaseerde echorapportages kunnen inzien en echobeelden van diagnostische kwaliteit kunnen bekijken.

Hart- en vaatziekten hebben volgens cijfers van de World Health Organization (WHO) in 2015 het leven gekost aan 17,5 miljoen mensen wereldwijd. Uit het recente onderzoek Future Health Index van Philips blijkt dat 81% van de patiënten met hart- en vaatziekten het van belang vindt dat het zorgsysteem in hun land geïntegreerd is, zodat zij niet meerdere keren dezelfde test of screening hoeven te ondergaan indien zij verschillende instellingen bezoeken.

Belangrijkste doodsoorzaak wereldwijd

“Hart- en vaatziektes zijn de belangrijkste doodsoorzaak en zorgen wereldwijd voor meer kosten dan welke andere chronische ziekte dan ook. Het vinden van manieren om de behandeling van patiënten te versnellen, de workflow productiviteit te verbeteren en resultaten voor patiënten te verbeteren zijn noodzakelijk om cardiologische zorg te transformeren”, stelt Yair Briman, Senior Vice President en Algemeen Directeur Healthcare IT bij Philips. “IntelliSpace Cardiovascular stelt cardiologen beter in staat vanaf nagenoeg iedere locatie zorg te verlenen door hen de mogelijkheid te geven op afstand echobeelden van diagnostische kwaliteit in te zien.”

“Cardiologen hoeven niet langer te zoeken naar afbeeldingen en rapportages van eerdere testen en hoeven niet langer met meerdere schermen te werken. Alle informatie wordt op een uniforme wijze getoond en op chronologische volgorde geordend”, zegt Wally Wonnink, echo-arts in het Tilburgse Elisabeth – Tweesteden ziekenhuis. “Dit geeft zorgverleners toegang tot de geschiedenis van een patiënt op het gebied van diagnoses en behandelingen, en helpt onnodige onderzoeken te voorkomen.”

IntelliSpace Cardiovascular 2.1 van Philips (bron: Philips)

IntelliSpace Cardiovascular 2.1 van Philips (bron: Philips)

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *