Medicatieveiligheidsprogramma MedEye haalt 5 miljoen euro vervolgfinanciering op

Het medicatieveiligheidssysteem MedEye van Mint Solutions (bron: Mint Solutions)

Mint Solutions Holding BV, de Nederlandse ontwikkelaar van het medicatie-veiligheidsprogramma MedEye, maakt bekend 5 miljoen euro te hebben opgehaald bij bestaande en nieuwe investeerders. MedEye dringt het aantal medicatiefouten terug door medicatie aan het bed van de patiënt automatisch te controleren.

De financieringsronde werd geleid door de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM Capital) en de bestaande aandeelhouders LSP (Life Sciences Partners), die investeert vanuit het LSP Health Economics Fund, en Seventure Partners. Andere aandeelhouders, waaronder NSA Ventures en een aantal private IJslandse investeerders, deden ook mee aan deze ronde.

MedEye systeem breder uitrollen

De kapitaalinjectie wordt gebruikt voor de uitrol van het MedEye systeem. Het systeem kan worden geïntegreerd met ziekenhuisinformatiesystemen, waardoor het verpleegkundigen in staat stelt medicatie automatisch te controleren aan het bed. Zo wordt gegarandeerd dat patiënten de juiste medicijnen, in de juiste dosering en op het juiste moment krijgen toegediend. Na succesvolle implementatie bij een aantal Nederlandse ziekenhuizen wil Mint de oplossing nu beschikbaar maken in aangrenzende marktsegmenten en andere landen.

BOM Capital directeur Dragstra opende dinsdag de handelsdag op Euronext Amsterdam door de beursgong te luiden. Dragstra werd daarbij vergezeld door Mint Solutions CEO Reynisson en andere vertegenwoordigers van Mint en BOM.

MedEye from Mint Solutions from Mint Solutions on Vimeo.

email

One Response to Medicatieveiligheidsprogramma MedEye haalt 5 miljoen euro vervolgfinanciering op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *