Delegatie uit Verenigde Arabische Emiraten bezoekt DiabetesStation van 24CARE

Een delegatie van de Prime Ministers Office (PMO) van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) heeft op dinsdag 23 augustus een bezoek gebracht aan het 24CARE DiabetesStation in eerstelijns gezondheidscentrum Gezond op Zuid in Rotterdam. Tijdens het werkbezoek zijn de mogelijkheden van het DiabetesStation gedemonstreerd.

6,2% van het totale zorgbudget in de VAE wordt besteed aan de behandeling van diabetes. Naar verwachting zal dit percentage toenemen tot 13% in 2030. Het belangrijkste adviesorgaan van de minister-president is daarom in samenwerking met het Ministry of Health van de Verenigde Arabische Emiraten op zoek naar een oplossing om diabetes in een vroeg stadium te diagnosticeren en snel en accuraat te behandelen.

DiabetesStation

Het DiabetesStation dat 24CARE in samenwerking met Erasmus MC heeft ontwikkeld kan hieraan bijdrage. Dit systeem biedt patiënten de mogelijkheid een persoonlijke diabetes check-up in eigen taal en tempo te doorlopen. Het systeem herkent automatisch afwijkende waarden en brengt de behandeld arts hiervan op de hoogte. Patiënten kunnen vervolgens op afstand via een beveiligde videoverbinding direct contact hebben met hun behandelaar.

Om de mogelijkheden van het systeem te verkennen hebben dr. Fuzan Alkhalidi, Director of Healthcare Strategy and Policy van de Prime Ministers Office VAE, en dr. Andy Poh, Advisor van de Prime Ministers Office VAE, een bezoek gebracht aan het 24CARE DiabetesStation in eerstelijns gezondheidscentrum Gezond op Zuid in Rotterdam. Dit deed de delegatie op uitnodiging van 24CARE en prof. dr. Eric Sijbrands, hoogleraar interne geneeskunde aan het Erasmus MC en mede-ontwikkelaar van het DiabetesStation.

Goed ontvangen

Het systeem is volgens 24CARE goed ontvangen door de delegatie van de Prime Ministers Office van de VAE. De delegatie zou vooral onder de indruk zijn van het gebruiksgemak, de uitgebreide diagnostische mogelijkheden en de intelligentie van het systeem. Ook het lifestyle component waarbij de patiënt wordt gestimuleerd om te bewegen en gezond te leven en de mogelijkheid het behulp van het DiabetesStation andere chronische aandoeningen onder controle te houden wordt door de delegatie als waardevol gezien.

V.l.n.r.: prof. dr. Eric Sijbrands (hoogleraar interne geneeskunde Erasmus MC), dr. Fuzan Alkhalidi (director of Healthcare Strategy and Policy Prime Ministers Office VAE), Joop Wallenburg (adviseur 24CARE), dr. Andy Poh (adviseur Prime Ministers Office VAE), dr. Rob Wielenga (medisch adviseur 24CARE), Nicolien van Gurp (business developer 24CARE) bij het 24CARE DiabetesStation in Gezond op Zuid

V.l.n.r.: prof. dr. Eric Sijbrands (hoogleraar interne geneeskunde Erasmus MC), dr. Fuzan Alkhalidi (director of Healthcare Strategy and Policy Prime Ministers Office VAE), Joop Wallenburg (adviseur 24CARE), dr. Andy Poh (adviseur Prime Ministers Office VAE), dr. Rob Wielenga (medisch adviseur 24CARE), Nicolien van Gurp (business developer 24CARE) bij het 24CARE DiabetesStation in Gezond op Zuid

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *