Spoedeisende hulp Tergooi dicht na storing radiologiesysteem

De spoedeisende hulp op beide locaties van Tergooi zijn op 22 augustus gesloten geweest door een grootschalige storing in het radiologiesysteem van het ziekenhuis. Door deze storing kon radiologisch beeldmateriaal wel worden gemaakt en opgeslagen, maar niet worden verstuurd naar de betreffende medisch specialist of afdeling.

TergooiDe storing zat in het systeem Intellispace van Philips, dat door de afdeling Radiologie wordt gebruikt voor het opslaan en versturen van radiologisch beeldmateriaal. De oorzaak van de storing lag in een crash van meerdere opslagschijven van het systeem, waardoor de server beschadigd raakte. In samenwerking met de leverancier zijn herstelwerkzaamheden uitgevoerd om problemen op te lossen.

Tergooi beschikt overigens over een backup systeem voor radiologie, dat gedurende de storing is gebruikt. Dit systeem biedt echter beperktere mogelijkheden. De raad van bestuur van Tergooi wilde geen enkel risico nemen en besloot gezien de beperktere mogelijkheden van het systeem de spoedeisende hulp (SEH) op beide locaties te sluiten. De problemen zijn inmiddels opgelost; sinds 23 augustus zijn beide locaties weer geopend.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *