Gemeente Den Haag organiseert hackathon ‘Zorg voor ouderen’

De gemeente Den Haag organiseert van 2 tot en met 7 oktober de hackathon ‘Zorg voor ouderen’. Tijdens deze hackathon wordt gezocht naar creatieve ICT-oplossingen die de zorg voor ouderen verbeteren.

Door de vergrijzing van de Nederlandse bevolking wordt de zorg voor ouderen een steeds belangrijker onderwerp. De gemeente Den haag stelt te willen bijdrage aan toegankelijke, betaalbare en goede hulp en ondersteuning voor alle ouderen. Ouderen moeten hierbij de regio houden en zelf verantwoordelijk blijven voor hun leven.

Uitdagingen en kansen

Deze ambitie leidt tot verschillende uitdagingen en kansen voor de nabije toekomst. De gemeente Den Haag organiseert daarom een hackathon om een aantal van die uitdagingen aan te gaan en om te zetten in concrete oplossingen. Centraal hierbij staat het vraagstuk hoe ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen door hen de juiste ondersteuning en hulp te bieden.

Drie interdisciplinaire teams van 5 hackers zijn tijdens de hackathon aan de slag met deze uitdaging. De gemeente Den Haag roept iedereen die in de zorg- of welzijnssector werkt en uitdagingen/problemen is tegengekomen die tijdens de hackathon kunnen worden aangepakt ideeën op te sturen. Dit kan hier. De deadline voor het aanleveren van uitdagingen en problemen is 23:59 uur op 5 september 2016.

De gemeente Den Haag organiseert van 2 tot en met 7 oktober de hackathon ‘Zorg voor ouderen’ (bron: gemeente Den Haag)

De gemeente Den Haag organiseert van 2 tot en met 7 oktober de hackathon ‘Zorg voor ouderen’ (bron: gemeente Den Haag)

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *