Kwart van Nederlanders zoekt online naar kwaliteit van ziekenhuizen

(bron foto: FreeImages.com/Paul Pasieczny)

Een kwart van de Nederlanders zet online media in om de kwaliteit van ziekenhuizen te beoordelen. Dit aandeel is vergelijkbaar met dat in 2013.

Dit blijkt uit het imago-onderzoek ‘zorgconsumenten 2016’ van Newcom Research & Consultancy, dat in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) is uitgevoerd. Online informatie over ziekenhuizen is de afgelopen jaren beter vindbaar geworden. 43% stelt deze informatie gemakkelijker te vinden is dan voorheen, ten opzichte van 37% in 2013.

De beschikbaarheid van informatie is dus toegenomen. Het gebruik hiervan is echter nog niet vanzelfsprekend. Patiënten en chronisch zieken hebben volgens de NVZ een hogere intentie om informatie te vergelijken dan andere burgers. Ook het daadwerkelijke gebruik ligt hoger. Inzicht in de prijs van een behandeling is minder relevant bij het beoordelen van de kwaliteit.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *