Ketenzorg West-Friesland kiest voor HiX EPD van ChipSoft

De zorgprofessionals van Ketenzorg West-Friesland gaan aan de slag met HiX, het elektronisch patiëntendossier van ChipSoft. De organisatie nam het keten-EPD onlangs in gebruik, het portaal waarin de zorgverleners met elkaar en met de patiënt informatie delen wordt later dit jaar uitgerold.

Ketenzorg West-FrieslandOp dit moment werken alle zorgprofessionals van Ketenzorg West-Friesland met HiX. Over enkele maanden moeten ook hun regionale partners op het gebied van diabetes, COPD en CVRM gebruik maken van het systeem. Hierdoor kan elke behandelaar, variërend van huisartsen tot internisten, direct in het dossier van de patiënt werken. Data wordt uitgewisseld via het Landelijk Schakelpunt (LSP) om de veiligheid van de data te waarborgen.

“Uiteindelijk werken we met alle zorgverleners in de keten samen in één digitaal dossier”, vertelt bestuurder Stefan Koomen van Ketenzorg West-Friesland. “Alle relevante actuele en historische patiëntinformatie is dan 7×24 bekend bij elke geautoriseerde behandelaar. Dat bevordert de samenwerking en zorgt vooral voor efficiëntere en veiligere overdrachten. HiX maakt het voor ons ook mogelijk om patiënten bij hun zorgproces te betrekken. Ze kunnen straks bijvoorbeeld zelf hun medische gegevens inzien en diverse zelfmanagementactiviteiten uitvoeren, zoals het bijhouden van het eigen zorgplan of het makkelijk delen van glucosewaarden met de behandelaren. Dat wij het LSP kunnen gaan gebruiken in plaats van lokaal ontwikkelde koppelingen tussen systemen, geeft zorgverleners en patiënten een goed, veilig gevoel. West-Friesland is een gebied waar de uitkomsten van zorg al uitstekend zijn. Door deze stap kunnen we het nog beter maken.”

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *