Google investeert ruim 46 miljoen dollar in Care.com

Google Capital, het investeringsfonds van Google’s moederbedrijf Alphabet, investeert 46,35 miljoen dollar in Care.com. Google Capital wordt hiermee de grootste aandeelhouder van Care.com.

Care.comCare.com is een platform waar gebruikers allerlei zorgdiensten kunnen vinden, variërend van kinderopvang en ouderenzorg tot dierenartsen en ondersteuning bij het huishouden. Care.com is beschikbaar in 16 landen wereldwijd, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Nederland en andere delen van West-Europa. Ongeveer 800.000 zakelijke gebruikers hebben toegang tot het platform.

Eerdere samenwerking

Google en Care.com werken al langer samen. Google biedt haar medewerkers sinds 2011 gratis toegang tot Care.com. Tegenover Business Insider zegt Laela Sturdy, partner bij Google Capital, dat ook zij sinds 2011 gebruik maakt van de dienst. “Ik ben in 2011 begonnen Care te gebruiken na de geboorte van mijn eerste kind en vond goede zorg via het platform”, aldus Sturdy. “Sindsdien maak ik gebruik van de back-up oppasdiensten op het moment dat mijn eigen oppas niet beschikbaar was en ik toch op werk moet zijn.”

Als onderdeel van de investering treedt Sturdy toe tot de Raad van Bestuur van Care.com.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *