Philips neemt PathXL en Visiopharm over

Philips neemt het Noord-Ierse PathXL over. Dit bedrijf levert software voor digitale pathologie, onder andere voor het maken van pathologische beeldanalyses als workflowtool en voor onderwijsdoeleinden. Daarnaast gaat Philips een partnership aan met het Deens Visiopharm, dat analysesoftware levert voor het opsporen van borstkanker.

PhilipsMet de overname van PathXL zet Philips sterker in op de digitale pathologie. De overname moet volgens Philips bijdragen aan het versnellen van de digitalisering van de workflow binnen de pathologie. Dit is volgens Philips een snel groeiend gebied binnen de gezondheidszorg. PathXL is in 2004 opgericht en beschikt over kantoren in het Ierse Belfast, het Amerikaanse Baltimore, Maryland en eveneens Amerikaanse Portland, Oregon. Het bedrijf heeft ongeveer 30 man in dienst.

Met het Deens Visiopharm gaat Philips een partnership aan. Visiopharm is een bedrijf dat software levert waarmee medische beelden kunnen worden geanalyseerd om borstkanker op te sporen. Als onderdeel van het partnership met dit bedrijf wordt de analysesoftware van Visiopharm geïntegreerd in het digitale pathologieplatform van Philips. Door de functionaliteiten van dit platform uit te breiden wil Philips het platform aantrekkelijker maken voor pathologen.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *