Heilzaam wil platformen doorontwikkelen met investering van RTL Ventures

RTL Ventures neemt een minderheidsbelang in Heilzaam BV, het bedrijf achter de zorgplatformen Dokterdokter.nl, Gezondheidsplein.nl, Ziekenhuis.nl en solvo.nl. Met behulp van de investering wil Heilzaam nieuwe functionaliteiten voor haar platformen versneld gaan ontwikkelen.

HeilzaameHealth-innovaties kunnen de Nederlandse zorg aanzienlijk gaan veranderen. Zelfredzaamheid is hierbij een belangrijk thema. Consumenten zoeken actiever zelf hun weg binnen de gezondheidszorg en hebben meer behoefte aan zorginformatie voor, tijdens en na behandelingen bij de zorgspecialist. In het online landschap is het vinden van de juiste informatie nog vaak zoeken naar een speld in een hooiberg.

Zorg transparanter en efficiënter maken

Heilzaam helpt deze informatie te vinden. Dit bedrijf is in 2014 opgericht door Marijn Pijnenborg en Marque Joosten, oprichters van onder meer funda. Met meer dan 5,5 miljoen bezoekers per maand is Heilzaam marktleider in eHealth-gezondheidsinformatie richting consumenten. Het bedrijf streeft ernaar om met onafhankelijke online platformen als Dokterdokter.nl, Gezondheidsplein.nl, Ziekenhuis.nl en solvo.nl gezondheidszorg in Nederland transparanter en efficiënter te maken. Door een bron te zijn van betrouwbare en actuele gezondheidsinformatie wil Heilzaam consumenten helpen om meer regie te krijgen over hun eigen zorg.

“De investering van RTL Ventures in Heilzaam geeft ons de mogelijkheid om nieuwe functionaliteiten op onze platformen, zoals solvo, versneld te ontwikkelen. Met RTL Ventures hebben we ook nog eens een investeerder aan ons weten te binden die een identieke visie heeft op eHealth”, zegt Marijn Pijnenborg, directeur Heilzaam. Vincent Pieterson, Investment Director RTL Ventures, voegt hieraan toe: “eHealth is een interessante groeimarkt en Heilzaam heeft een bewezen businessmodel. Veel consumenten gebruiken de platformen van Heilzaam inmiddels als bron voor hun gezondheidsvragen. Met onze investering en het bereik van onze zenders en digitale omgeving waar we innovatieve eHealth toepassingen onder de aandacht kunnen brengen van een breed publiek, zien we volop kansen om Heilzaam versneld te laten groeien.”

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *