Gemeente Goirle introduceert gratis online Persoonlijke Gezondheidscheck

De gemeente Goirle biedt inwoners een gratis online Persoonlijke Gezondheidscheck. Hiermee is Goirle de eerste Nederlandse gemeenten die een dergelijke check aanbiedt.

Het pilotproject is ontwikkeld in opdracht van de GGD Hart voor Brabant en op 30 mei gelanceerd. In het project kunnen 4.200 cliënten van het Gezondheidscentrum Oranjeplein inzicht krijgen in hun gezondheid en risico’s op het gebied van hart- en vaatziekten, diabetes, nierschade en longziekten. Daarnaast ontvangen gebruikers praktische adviezen om zelf aan hun gezondheid te werken. Deze informatie wordt verzameld in een gezondheidsrapport dat voor deelnemers wordt opgesteld.

Het project is toegankelijk voor cliënten van 25 jaar en ouder van Huisartsenpraktijk Oranjeplein. Zij hebben een uitnodigingsbrief gekregen waarmee zij gratis gebruik kunnen maken van de check. Op de website persoonlijkegezondheidscheck.nl/goirle kunnen zij een vragenlijst invullen om inzicht te verkrijgen in hun gezondheid. De pilot moet onder andere uitwijzen of de gezondheidscheck aansluit op de behoeften van inwoners.

De Persoonlijke Gezondheidscheck van de gemeente Goirle

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *