Dikke darmoperatie is live te volgen via virtual reality

Een kankerpatiënt wordt vandaag in het Londense The Royal London Hospital geopereerd aan zijn dikke darm. Deze operatie is vanaf 13:00 live te volgen via virtual reality. Chirurg Shafi Ahmed geeft tijdens de operatie antwoord op vragen van kijkers.

De operatie wordt uitgezonden via de website van Medical Realities, een bedrijf dat educatieve toepassingen van virtual reality en augmented reality ontwikkeld. Bij virtual reality wordt een omgeving via een computer gesimuleerd om gebruikers een virtuele ervaring te bieden, terwijl bij augmented reality een laag bovenop een ‘echte’ fysieke omgeving wordt gelegd.

Medical Realities heeft een speciale app ontwikkeld voor het iOS en Android platform. Via deze app kan de operatie in virtual reality worden gevolgd met behulp van bijvoorbeeld de Google Cardboard. De operatie wordt overigens uitgezonden met een minuut vertraging, zodat de uitzending kan worden stilgelegd indien tijdens de operatie complicaties optreden.

Een dikke darmoperatie in het Londense The Royal London Hospital is live te volgen via virtual reality (bron: Medical Realities)

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *