HealthLoop stuurt dagelijks gepersonaliseerde berichten naar patiënten

HealthLoop kan naar eigen zeggen empathie ‘automatiseren’. Dit doet de Amerikaanse startup door dagelijks geautomatiseerd gepersonaliseerde berichten te versturen naar patiënten. Deze berichten helpen patiënten volgens HealthLoop zich beter houden aan het advies dat zij van artsen krijgen en extra bezoeken aan het ziekenhuis te voorkomen.

CNN meldt dat HealthLoop een automatiseringsoplossing test bij het Newport Orthopedic Institute in het Amerikaanse Newport Beach. Cara Waller, CEO van Newport Orthopedic Institute, wijst erop dat haar artsen per jaar zo’n 500 operaties uitvoeren. Zij moeten hierdoor een groot aantal patiënten die zich in verschillende behandel- en herstelfases bevinden van de juiste informatie voorzien en ondersteunen. Dit kost veel tijd. Het Newport Orthopedic Institute was dan ook op zoek naar een oplossing die artsen in staat stelt beter te communiceren met patiënten en hun voortgang beter in kaart te kunnen brengen.

Gepersonaliseerde informatie

HealthLoop stuurt dagelijks gepersonaliseerde berichten naar patiënten (bron: HealthLoop)De oplossing is gevonden in het automatiseringssysteem van HealthLoop. Dit bedrijf verstuurt alle patiënten dagelijks een bericht met gepersonaliseerde informatie afgestemd op de specifieke situatie van een patiënt. Denk hierbij aan een bericht dat een patiënt herinnert zijn nieuwe medicatie voor het eerst in te nemen. HealthLoop biedt hiervoor gestandaardiseerde berichten aan, maar biedt artsen ook de mogelijkheid zelf berichten op te stellen die vervolgens geautomatiseerd worden verstuurd.

In de berichten krijgen patiënten een aantal vragen voorgelegd. Door deze te beantwoorden kunnen artsen inschatten welke voortgang een patiënt maakt. Via een dashboard kunnen artsen direct zien welke patiënten extra aandacht nodig hebben of met welke patiënten een vervolgafspraak gemaakt moet worden. Patiënten kunnen daarnaast via HealthLoop communiceren met artsen over bijvoorbeeld medicatie.

Getest in Amerikaanse ziekenhuizen

De oplossing van HealthLoop wordt momenteel in verschillende ziekenhuizen in de Verenigde Staten getest. Het gaat hierbij om de Cleveland Clinic, Kaiser Permanente-Southern California, de University of California, University of San Francisco en de Newport Orthopedic Institute in Orange County.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *