Albert Schweitzerziekenhuis kiest voor Breedband Drechtsteden glasvezelnetwerk

Het Albert Schweitzer ziekenhuis, dat vestigingen heeft in Dordrecht, Zwijndrecht, Ridderkerk en Sliedrecht, gaat gebruik maken van het Breedband Drechtsteden glasvezelnetwerk. Hiervoor heeft het ziekenhuis op 7 januari een overeenkomst gesloten met VitrumNet.

Albert Schweitzerziekenhuis kiest voor Breedband Drechtsteden glasvezelnetwerkHet Breedband Drechtsteden netwerk is in 2005 ontstaan en bedient onder het label VitrumNet een groot deel van de zakelijke glasvezelmarkt in de regio Barendrecht – Drechtsteden – Gorinchem – Leerdam. Het is een volledig open netwerk, waardoor de dienstverlening los staat van de glasvezelverbindingen. VitrumNet levert zowel point-to-point dark-fiber verbindingen als volledig beheerde en belichte verbindingen en VLANs. Het regionale netwerk is gekoppeld aan andere netwerken met een landelijke dekking, waardoor hoogwaardige verbindingen kunnen worden geleverd. Het netwerk is binnenkort gecertificeerd als Goed Beheerd Zorgnetwerk (GZN).

Modernisering van de ICT infrastructuur

Wico van Helden, directeur van de Breedband Drechtsteden Groep, ziet deze stap van het ziekenhuis als een belangrijke strategische stap. Van Helden: “De GZN certificering, de veiligheid van het netwerk, de hoge bandbreedtes en mogelijkheden voor directe verbindingen met datacenters die VitrumNet biedt, sluiten goed aan op de wensen en toekomstvisie van de Albert Schweitzer ziekenhuizen. Hiermee wordt de basis gelegd voor een verdere modernisering van de ICT infrastructuur,” aldus Van Helden.

Anton Theunisse, Manager I&A van het Albert Schweitzer ziekenhuis, is blij dat na ruim twee jaar plannen maken en voorbereiding deze stap gezet kon worden. “Wij hebben voor dit jaar en volgend jaar veel projecten in de planning staan, waar deze infrastructuur randvoorwaardelijk voor is. Het netwerk biedt ons de mogelijkheid om alle locaties onderling en met datacenters te verbinden met maximale veiligheid, bandbreedtes en redundantie. Het geeft ons de mogelijkheid om de totale infrastructuur onder eigen regie en architectuur op te zetten, zodat deze goed aansluit op onze plannen en toekomst visie,” aldus Theunisse.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *