Proef met mantelzorg op afstand in Schiedam

Een persfoto van de Google Glass

De Argos Zorggroep voert in Schiedam een proef uit met ondersteuning op afstand van mantelzorgers. Hierbij kijken verpleegkundigen via de slimme bril Google Glass mee met mantelzorgers en kunnen live tips geven.

Dit meldt RTV Rijnmond. Het proefproject heeft een looptijd van twee jaar en heeft als doel de zorg goedkoper te maken doordat verpleegkundigen niet meer ter plaatse aanwezig hoeven te zijn. Voor de proef zijn tien slimme brillen ingezet. Het echtpaar Terlouw neemt deel aan de proef. Meneer Trouw is de mantelzorger van zijn vrouw, die een stoma draagt. Met hulp van een verpleegkundige die op afstand via een tablet meekijkt kan hij zelf de wond van zijn vrouw verzorgen.

Vierde klas verpleger

“Ik ben nu een vierde klas verpleger”, grapt meneer Terlouw tegenover RTV Rijnmond. “Met steun via de bril kan ik voor mijn vrouw zorgen en dit werkt heel goed op afstand en à la minute. Ik hoef niet te wachten op een verpleegkundige wanneer die beschikbaar is.” Ook mevrouw Terlouw is te spreken over de zorg op afstand, en is eveneens blij niet meer te hoeven wachten op een verpleegkundige die aan huis komt.

“Het belangrijkste doel van deze proef is om de zorg thuis te verbeteren. Steeds meer mensen blijven langer thuis wonen en het is dus belangrijk om thuis de kwaliteit op hetzelfde niveau te krijgen als in een verpleeghuis”, aldus verpleegkundige Fabiënne van den Bosch.

Video

Een videoreportage van RTV Noord over het echtpaar Terlouw en het project met de Google Glass is hier te vinden.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *