Rijnstate voert proef uit met virtuele spreekuren

Het ziekenhuis Rijnstate voert sinds eind december 2015 een proef uit met het Rijnstate Virtueel Spreekuur (pdf). Hiermee kunnen digitale consulten tussen arts en patiënt worden gevoerd.

Het Virtueel Spreekuur van RijnstateMet behulp van een web consult via het Virtueel Spreekuur kan een patiënt vanuit zijn huis of een andere locatie via internet met live beeld en geluid contact leggen met zijn of haar arts in het Rijnstate. De communicatie vindt plaats binnen een versleutelde beveiligde omgeving om de veiligheid van patiëntgegevens te waarborgen. Daarnaast wordt de identiteit van de patiënt automatisch geverifieerd, zodat de arts zeker weet met de juiste persoon het consult te voeren.

Voordelen voor patiënten

Het Virtueel Spreekuur biedt voor patiënten verschillende voordelen. Zo wordt hun werkdag minder onderbroken en zijn zij minder vrije tijd kwijt aan consulten. Daarnaast is de gang naar het ziekenhuis en het zoeken naar een parkeerplaats niet nodig. Artsen zijn te spreken over het systeem. “Het gebruik is heel eenvoudig en de kwaliteit van beeld en geluid is prima”, legt een arts van het Rijnstate uit.

Rijnstate noemt deze nieuwe manier van patiëntenzorg een stap vooruit naar de toekomstige vorm van zorgverlening. De proef met het Virtueel Spreekuur duurt nog drie maanden. Indien de proef met succes wordt afgerond wordt het Virtueel Spreekuur naar verwachting op meerdere afdelingen van Rijnstate toegepast. Om gebruik te maken van het Virtueel Spreekuur heeft een patiënt een computer of laptop nodig met een internetverbinding, een webbrowser waarop de laatste updates zijn geïnstalleerd en een camera, microfoon en luidspreker. Naar verwachting kunnen patiënten op korte termijn ook via een tablet gebruik maken van het Virtueel Spreekuur.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *